| Sivukartta  | Abc- Abc+
Header

Villejä virsiä ja renessanssimusiikkia – Kirkko soikoon alkaa

09.03.2016 10:26 / päivitetty 11.03.2016 09:56

Kannelmäen seurakunnan kanttori Sirkku Rintamäki muusikkoystävineen avaa Kirkko soikoon -festivaalin konsertillaan Villivirsiä perjantaina 11.3. kello 19 Temppeliaukion kirkossa.

Tohtoritutkintoon kuuluvassa konsertissaan Rintamäki haluaa luoda kokonaisuuden, jossa virsi tulee kuulijan "iholle" – jopa sen alle. Konsertissa lähdetään löytöretkelle virren sieluun, ilmapiiri kutsuu yleisön laulamaan mukana. Tulevaisuuden virsi on moninainen niin tekstillisesti kuin musiikkityyliltään.

- Nostan tästä moninaisuudesta keskiöön virren, jonka juuret ovat taidemusiikissa ja jossa on löydetty mielestäni jotakin uudenlaista ja tuoretta, tekstin kanssa vahvan liiton muodostavaa sävelilmaisua, Sirkku Rintamäki kertoo.

Jokaisella ihmisellä on oma suhteensa virteen. Mitä virsi voisi olla tulevaisuudessa? Siitä keskustelevat konsertin jälkeen musiikin maisteri, kanttori Anna Brummer, toimittaja, kirjailija Kaisa Raittila, säveltäjä, suomenkielisen lisävihkotyöryhmän jäsen Olli Kortekangas ja Sirkku Rintamäki. Juontajana on toimittaja Heimo Hatakka.

Virsiperinnettä ovat uudistamassa myös Histan veisaajat lauantaina 12.3. kello 19. Neljäntoista laulajaa työstää uutta, vanhaa, uusvanhaa ja vanhasta uudistuvaa virttä Remontti-nimisellä konsertillaan Töölön kirkossa.

Kirkko soikoon -festivaalin perinteissä kahvikonsertissa esiintyy keskiaika-renessanssitrio Sufira lauantaina 12.3. klo 14 Tuomiokirkon kryptassa. Vuonna 2014 "ripauksella futurismia" perustetun yhtyeen jäsenet Sofia Lindroos, Susanna Tollet ja Eira Karlson ovat mm. Helsingin Kamarikuoron jäseniä. He ovat sekä vanhaan musiikkiin että nykymusiikkiin erikoistuneita muusikko-musiikkipedagogeja ja multi-instrumentalisteja.

Petrus församlingin kanttorin Peter Hillin 60-vuotissyntymäpäiväkonsertin teokset on sävelletty yhtä lukuun ottamatta 2000-luvulla. Hillin tuotannosta löytyy sekä tonaalista että vapaatonaalista musiikkia. Suurin osa on kirkkomusiikkia eri muodoissa, kantaatteja, oratorio, motetteja, yksinlauluja ja urkukappaleita. Peter Hillin sävellyskonsertti kuullaan sunnuntaina 13.3. kello 16 Kallion kirkossa.


Pe 11.3. klo 19 Villivirsiä Temppeliaukion kirkko, Lutherinkatu 3

La 12.3. klo 14 Kahvikonsertti Sufirafire Tuomiokirkon krypta, Kirkkokatu 18

La 12.3. klo 19 Histan veisaajat: Remontti Töölön kirkko, Topeliuksenkatu 4

Su 13.3. klo 16 Peter Hillin sävellyskonsertti Kallion kirkko, Itäinen Papinkatu 2


www.kirkkosoikoon.fi

Facebook.com/kirkkosoikoon

Twitter.com/kirkkosoikoon

Senni Valtonen, kansansoittimet; Liisa Koivuranta, viulu; Sirkku Rintamäki, piano, urut ja laulu, sävellykset ja sovitukset; Elsa Sihvola, sello.
Kuva Pekko Vasantola