Uusien virsien ensilaulu ja Big band -messun kantaesitys

23.02.2016 10:30 / päivitetty 09.03.2016 17:41

Big band -messu ja uusien virsien sovitukset isolle orkesterille uudistavat kokemusta kirkkomusiikista. Uusi suomalainen musiikki soi katkeamatta noudattaen kuitenkin perinteisen jumalanpalveluksen kaavaa. Jumalanpalvelukseen tulee uusia ulottuvuuksia kuten soiva sanaton saarna. Messun on säveltänyt kapellimestari Esko Heikkinen Tapiola Big Bandille.

Virsikirjan lisävihkon uudet virret otetaan virallisesti käyttöön ensi adventtina. Niitä lauletaan Helsingissä ensimmäisen kerran lauantaina 19.3. kello 18 Temppeliaukion kirkossa, Lutherinkatu 3.

Suomalaisen Big band -messun kantaesitys on sunnuntaina 20.3. kello 14 Temppeliaukion kirkossa. Yhteislaulua säestää ja messun esittää Tapiola Big Band kapellimestarinaan Esko Heikkinen. Kummankin tilaisuuden esilaulajana on Gospel Helsinki, johtajana Nina Pakkanen ja messun liturgina toimii Markus Lehtimäki.

Uusien virsien yhteislaulutilaisuus ja Big band -messun kantaesitys ovat osa 20. Kirkko Soikoon -festivaalia. 20. vuottaan juhliva Kirkko soikoon soi valon ja pimeyden teemoissa 11.–20.3.2016. Festivaalin pääjärjestäjä on Helsingin seurakuntayhtymä.

Vuonna 1970 perustettu Tapiola Big Band on 18 soittajan orkesteri, joka koostuu tunnetuista jazz-muusikoista ja aktiiviharrastajista. Orkesteri on konsertoinut lukuisilla kansainvälisillä festivaaleilla. Orkesterin jäseninä on alkuperäisessä kokoonpanossa mukana olleita soittajia sekä nuoria musiikin ammattilaisia ja opiskelijoita. Orkesterin kapellimestari Esko Heikkinen on musiikin laaja-alainen ammattilainen.

Virsikirjan lisävihko on virsikokoelma, joka täydentää nykyistä virsikirjaa. Nykyinen, vuoden 1986 virsikirja liitteineen säilyy entisellään, joten varsinaisesta virsikirjauudistuksesta ei nyt ole kyse.

Kirkolliskokouksen hyväksymät suomen- ja ruotsinkieliset lisävihkot otetaan käyttöön adventtina 2016, mutta niitä voidaan käyttää seurakunnissa heti kun ne ovat tulleet kirjapainosta.

www.kirkkosoikoon.fi

Facebook.com/kirkkosoikoon