Kirkko soikoon 11.-20.3.2016

Valo ja pimeys ovat muutakin kuin mitä havaitsemme silmillämme. Ajatuksemme kulkevat hiljaisuudessa, yön pimeinä tunteina, eri polkuja kuin päivän paisteessa. Valon ja varjon, äänen ja hiljaisuuden asteikot ovat äärettömät. Samoin voivat myös mielemme vaellukset kulkea yönmustista syövereistä valkeuden ja ilon maisemiin.

Taiteellinen johtaja Jukka Ahokas. Kuva: Heikki Tuuli
Näitä tunneasteikkoja kuvastelevat myös kuvataide, kirjallisuus ja musiikki. Tulevissa 20. Kirkko soikoon -festivaalin konserteissa on mahdollista aistia jokaisella solullaan tunteita surusta ja toivottomuudesta äärimmäiseen iloon.

Tuomiokirkon juhlakonserttiin Eero Hämeenniemeltä tilattu teos Lux et tenebrae ilmentää omalta osaltaan festivaalin valo ja pimeys -teemaa. Danten Jumalainen näytelmä Franz Lisztin sävelin ja J.S. Bachin Johannespassio päätöskonsertissa maalaavat eteemme niin ikään elämän syvyyksiä ja korkeuksia.

Adventtina 2016 käyttöön otettavan virsikirjan liittyen järjestetään festivaalilla useita konsertteja ja yhteislaulutilaisuuksia. Voit tulla laulamaan Tapiola Big Bandin säestyksellä Temppeliaukion kirkkoon tai veisaamaan lisävihkon virsiä Viikin kirkkoon yhdessä Malmin seurakunnan kanttoreiden kanssa.

Helsingin kirkkomuusikot pitävät useita urkukonsertteja eri puolilla kaupunkia sekä järjestävät muita konsertteja kirkoissaan. Marian ilmestyspäivänä 13.3. kuullaan pyhäpäivän aiheisiin liittyviä konsertteja. Vanhempia helsinkiläisiä ajatellen järjestetään konsertteja ja yhteislaulutilaisuuksia iltapäivisin valoisaan aikaan.

Tervetuloa juhlavuoden konsertteihin kokemaan uutta ja vanhaa, suuria teoksia sekä pieniä sävellyksiä, klassista ja gospelia, monen kirjavia värisävyjä ja sävelvärejä - mielen iloksi ja sielun ravinnoksi!

Jukka Ahokas

Kirkko soikoon -festivaalin taiteellinen johtaja