Valo ja pimeys -näyttely 5.–18.3.2016

Tuomiokirkon kryptassa on esillä Taideyliopiston Kuvataideakatemian 12 opiskelijan yhteisnäyttely Valo ja pimeys osana Kirkko soikoon –festivaalia.

Taiteilija Päivi Takalan johdolla kaksitoista opiskelijaa niin maalauksen, taidegrafiikan kuin tila-aika-taiteiden osastoilta, ovat saaneet kolme lähtökohtaa teosten suunnittelulle: Säveltäjä Eero Hämeenniemen sävellys, jolla on myös sama nimi kuin näyttelyllä Valo ja pimeys (Lux et Tenebrae).

Tuomiokirkon krypta on poikkeuksellinen näyttelytila, johon opiskelijat tutustuivat, ja kuulivat Kryptan restauroinnista vastanneen arkkitehti Vilhelm Helanderin luennon.

Kolmas lähestymistapa on kirkkovuoden tematiikka, mikä näyttelyn ajankohdassa tarkoittaa paaston aikaa. Kappalainen Suvi-Päivi Koski kertoi kirkkovuoden viidestä liturgisesta väristä ja aiheista, jota ne ilmentävät.

Näyttelyyn on tulossa valoteoksia, maalauksia, grafiikkaa, videoteos ja reliefi seuraavilta opiskelijoilta:

Anniina Vainionpää, Riikka Salminen, Moona Pennanen, Astrid Strömberg, Anu Raatikainen, Emelie Luostarinen, Akuliina Niemi, Iina Heiskanen, Liisa Karintaus, Maiju Hukkanen, Tero Niskanen ja Mia Seppälä.

Näyttely Valo ja pimeys on avoinna 5.-18.3.

ti-pe klo 10-17, la-su klo 13-16

Tuomiokirkon krypta, Kirkkokatu 18

Vapaa pääsy.

Seuraa näyttelyn blogia